2011. március 21., hétfő

Fitout

Bérlő: Fitout
Bérlő profilja: építőipar, belső építészet
Irodaház: Riverloft irodaház
Irodai alkalmazottak száma: ~7
Méret: ~150 m2



Kicsit hosszúra nyúlt a karácsonyi szünet, mi is tudjuk. Viszont felébredtünk téli álmunkból és most igyekszünk behozni a lemaradást. Rögtön indítsunk egy jó kis fitouttal!


A 13. kerületben járunk, a Riverloft irodaháznál, a Duna parton. Az épületet 2007-ben újították fel, irodaház-lakóingatlan vegyes funkcióval. Az eredmény igen meggyőző lett és mivel van pár bérlő még a házban, biztosan vissza fogunk ide is jönni. A helyszín annyira inspiráló, hogy bátran ajánljuk olyan cégeknek, akik loft jellegű irodát szeretnének. A kiadó irodákat az épületben itt lehet megtekinteni.





A főépület mellett, a parkoló lejáratánál van egy porta-épület. Korábban az épület értékesítési irodája volt itt, és ezt nézte ki a cégének Pálffy András ügyvezető is. Abban biztos volt, hogy vételi szándéka van, mivel komoly kialakítást szeretett volna, az pedig 5 éves szerződéssel nem térülne meg.


A látogatásra elkísért bennünket a legutóbbi facebook játékunk nyertese, Pók Enikő, építészhallgató is. Láthatóan sikerült olyan irodába elcsábítanunk, amely inspiráló lehet a jövőbeli munkáit tekintve. Pálffy Andrással egyébként többek között arról beszélgettünk, hogy a fit-outra mennyire nincsen megfelelő magyar szó. A kereskedelmi területek belső kivitelezését kell a szó alatt érteni, meg ennél egy kicsit többet is. Az iroda is ezt a 'kicsit több' hozzáállást követi.



Ha az irodába belépve megkérdeztek volna, hogy vajon mivel foglalkozik a cég, az utolsók között említettem volna a belső kivitelezési munkákat. Az iroda olyan, mintha az lenne a célja, hogy elfeledtesse az ügyféllel, hogy a kivitelezés hogyan is zajlik, és csak a végső szép eredményt láttatja.


A Fitouté az első olyan iroda, amely stílusában felveszi a versenyt az amerikai irodákkal. Itt a modern indusztriális design legalább akkora szerepet kap, mint a startup-okból kinőtt mamut cégeknél. Talán az egyetlen kontrasztos dolog az a nagy terek hiánya, de ez is relatív, hiszen a viszonylag szűk teret jól növelték meg különböző megoldásokkal. Elválasztó falak például csak a legszükségesebb helyeken vannak, inkább az üvegfalak a jellemzőek.



A hangulat bent fiatalos és közvetlen. Az épület egyik végében van egy kétszemélyes főnöki szoba, előtte egy 3-4 fős munkaállomás, valamint az emeleten van még egy adminisztratív rész. Helyet kapott még egy szeánsz-szoba, ami leginkább VIP fogadó térnek tűnt. A radiátorok színe feltűnő és András lelkesen is meséli, hogyan váltak profivá a rozsdásító folyamatban, mire az összes fűtőtest színét lecserélték.



Ugyan nehéz következtetni az irodából a cég profiljára, ugyanakkor a Fitout irodája valóban kellemes munkahely. A színek és a falak a egyszerre tükrözik a nyugodtságot és egyfajta izgalmat. Ez pedig üdítő a sok fehér és vibráló színes irodák után.



Andrásék irodája jól felrázott minket a téli álmunkból, ismételten bizonyítva, hogy rengeteg izgalmas munkahely van még városszerte, amelyek bemutatásra várnak. A Fitout irodájára a harmonikus szót használnánk leginkább, hiszen a lehető legjobb környezetet alakítottak ki a régi porta-épületből. A kivitelezésről pedig: Nomen est omen.



További képek:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése