2010. december 7., kedd

Aloha Informatika

Bérlő: Aloha Informatika
Bérlő profilja: Informatikai fejlesztés
Irodaház: Office Garden I.
Belsőépítész: Ladányi Beáta
Méret: ~400 m2 iroda + ~ 500 m2 terasz
Alkalmazottak száma: 50


Néha gondolunk arra, hogy a blog által milyen kiváltságos helyzetben vagyunk. Járkálunk különböző munkahelyeken; pár órára részesei leszünk a benti hangulatnak és közben beszélgetünk az egyik vezetővel. Úgy tűnik, mindenhol örülnek nekünk, és még inkább annak, hogy bemutathatják egy kicsit a cég otthonát és történetét a nagyvilágnak. És szinte minden cégnél van mire büszkének lenni. Nincs ez másképp az Aloha Informatikánál sem. 



Az Aloha Informatikánál egyértelműen a családias hangulatot emelik ki. Az iroda kialakításának folyamata is hasonlít a családi feladatmegosztásra. Jó példa erre, hogy Ladányi Beáta, gazdasági vezető egyik szenvedélye történetesen a belsőépítészet, tehát egyértelmű volt, hogy nem külső szakértőt bíznak meg az iroda belső designjával.





A családnak és a közösségnek egyaránt kiemelt szerepe van a cégnél. Kaprinay Zoltán, operatív igazgató meséli, hogy miután idén nyáron beköltöztek, meginvitálták a házban lakó bérlőket egy bulira, ami egyből közösséget teremtett az irodaházban. Nem meglepő, hogy korábban bérlők úgy haladtak el egymás mellett, mint vadidegenek, holott egy épületbe jártak dolgozni évek óta. A cégben fontosnak tartják az alkalmazottak családját is bevonni: bármilyen cégen belüli rendezvényen a családtagok is részt vehetnek.



Ami érdekes ebben a 11.kerületi irodában, az nem is feltétlenül maga, a kb 400 négyzetméteres iroda, hanem az azt körülvevő 500 négyzetméteres terasz. A fent említett partinak is ez adott otthont, és ide vonulnak ki az alkalmazottak is, ha a monitor nézése helyett inkább lecserélnék a látványt a Gellérthegyre.



Kis cégtörténetet is hallunk: három magyar magánszemély 1996-ban alakította meg az Aloha Informatika Kft.-t, személyi számítógépek összeszerelésére. A cég hamarosan a Compaq és a Xerox értékesítési partnere lett; első nagy ügyfelük, a UPC Magyarország teljes informatikai infrastruktúrájának kiépítéséért feleltek. 2005-ben vágtak bele a szerviztevékenységbe. Mára a HP legnagyobb hazai garanciális szervizpartnerévé nőtte ki magát az Aloha - Gold minősítéssel, de szolgáltatásban, szerver-, tároló- és hálózatieszköz-vonalon is stratégiai partnere a Hewlett–Packardnak.



Honnan a név? - kérdezzük, amelyre feltehetően a legtöbb informatikus hallgató tudja a választ: az Aloha volt az első vezeték nélküli kapcsolat protokollja két számítógép között. És hát mi mást küldjön első üzenetként egy hawaii számítógép, mint az ott elhíresült köszöntést. Egy pillanatra felmerül bennem, hogy az interneten való szörfölés kifejezés is vajon Hawaii-ról származik-e, de a kockás humort gyorsan félredobom. 



Az irodában a cég színei - a piros és a barna - teszik barátságossá a hangulatot. Az ajtókon ötletesen az adott divízióhoz tartozó tag-felhő szerepel, és a körbe üvegfalnak köszönhetően az összes munkaállomás nagyon világos. 
Végeredményben, azt lehet mondani, hogy a nehézkesnek tűnő tömegközlekedés kivételével jó lóra tett a cég az irodával, mert a családbarát megközelítéshez nagy tér kell, azt pedig egy ekkora terasz remekül kiszolgálja.

További képek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése